Det skal du bruge
25 g. Gær.
2,5 dl. Minimælk.
30 g. Becel light.
1 tsk. Sirup.
3 dl. Speltmel.
2 dl. Hvedemel.
1 tsk. Salt.
Sådan gør du
Lun mælk og Becel. Smuldre gæren deri og rør den ud. Tilsæt sirup og salt. Hæld mel i dejen og lad den køre i mindst 10 minutter. Har du ikke bage køkkenmaskine kan en håndmixer med dejkroge bruges. Lad dejen hæve i 60 minutter, et lunt sted. Hæld lidt mel på bordet og rul dejen ud i 1 cm. tykkelse. Brug en gaffel til at lave huller i brødet. Brug en stålring eller alternativt et glas, til at plukke runde brød. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Man kan alternativ blot bage et stort firkantet brød og skære ud i 14 stykker. Pisk æg, skyr og salt sammen og pensel brødene. Du kan med fordel planlægge dine burger bolle og pølsebrød og drysse dem med sesam som anvist i pågældende opskrift.
Bages på 200 grader varmluft i ca. 10.15 minutter.