Burgerboller fra de varme lande
16 boller
1 bolle indeholder 140 kcal.
Det skal du bruge:
2 1/2 del. vand.
30 gr. Gær.
30 gr. Kærgården let.
150 gr. Skyr.
300 gr. revet gulerod. (Kan udlades som i vores men giver en virkelig god større bolle)
1 nip salt.
500 gr. Hvedemel.
1 æg M/L.
Evt. 8 gr. Bløddejs enzym fra Bagebixen. Gør bollerne ekstra luftige og holder bollerne friske i længere tid.
Bland 1 spsk. sesamfrø sammen med 1 tsk. nigella frø til topping.
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken vand. Rør skyr, æg og smøret rigtig godt sammen og tilsæt det i gær-vandet. TIlsæt salt og derefter sier du hvedemelen i lidt efter lidt. Dejen er rørt på røremaskine men en elspisker med dejkroge kan også gøre tricket. Dejen røres sammen i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve i 1,5 time lunt. Jeg hæver altid mine boller i ovnen på alm. ovn 30 grader.
Med to våde skeer laver du 16 boller på bagepapir. Pensel med vand og drys med sesam/nigella frø.
Lad dem efterhæve i 30 minutter og bag dem derefter på varmluft i ca. 15-20 minutter.